Tehnika za ukrašavanje uskršnjih jaja je bezbroj, ali osamo jedna stvara neverovatno ljubičastu boju sa svetlucavim tačkicama. Deluje kao da ste na jaje posuli neke najsitnije šljokice, a zapravo niste.

U pitanju je jaje obojeno crvenim vidnom, i ova tehnika je vrlo jednostavna. Ne zahteva puno angažmana, a dobićete nesvakidašnje jaje.

Sve što vam je potrebno jeste boca crvenog vina i malo soli.

Postupak:

Stavite jaja u šerpu, nalijte vinom, dodajte malo soli, ako nije dovoljna jedna boca, dodajte još malo i pustite da se jaja kuvaju zajedno s vinom.

Važno je da jaja budu skroz potopljena u vinu, a neophodno je kuvati ih oko 20 minuta, na primer 5 minuta duže nakon što vino prokuva. Nakon što su jaja skuvana, skinite šerpu sa vatre ali ih ostavite da odstoje minimum 12 sati u kuvanom vinu.

Bićete zapanjeni efektom ovakvog načina bojenja jaja budući da će na svetlu jaja svetlucati kao da su posuta sitnim kristalima. Njihova tekstura, deluje kao peskirana, a efekat su mat tamno ljubičasta jaja s neobičnim sjajem.

Pogledajte postupak:

(Yumama)