Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UŽIVAJTE U MENI, VIŠE NIKAD NEĆU BITI OVAKO MALENA: 10 bebinih zapovesti koje svaki roditelj mora da zapamti

Pismo novorođene bebe koje svaki roditelj treba da pročita.

 Mama, tata, beba, porodica Izvor: Shutterstock

Bilo da vam je u kuću stigla prva beba ili da dečja graja već odzvanja vašim domom, svako dete je različito i priča za sebe. Međutim, većina beba ima i nekih sličnosti, pa dirljivo pismo bebe koje kruži internetom je vrlo važno da svaki roditelj pročita.

Pismo nosi naziv "10 bebinih zapovesti", čiji autor nije poznat ali kruži internetom, deli se i čita iznova, i to zbog dobrog razloga. Ono omogućava jedinstvenu perspektivu novorođenčeta i podseća roditelje da će prva nedelja biti vrlo zahtevna, teška i nezahvalna, ali da će iz dana u dan postajati sve lakše.

Možda će vas zanimati

Pismo vam prenosimo u celosti:

"Dragi mama i tata,

molim vas da sačuvate ovo pismo kako biste ga ponovno i ponovno mogli pročitati kada stvari ne budu tekle tako glatko i kada se budete osećali iscrpljeno.

Dajte i sebi i meni šest nedelja kao rođendanski poklon, šest nedelja za mene kako bih rasla, razvijala se, postala zrelija i stabilnija ali i predvidljiva - šest nedelja za vas kako biste se odmorili, opustili i dopustili svom telu da se vrati u normalu.

 Mama uživa uz svoju bebu
Mama uživa uz svoju bebu
Izvor: Shutterstock

Molim vas, oprostite mi ako puno plačem. Nisam neki tiranin koji je poslat kako bih vam zagorčao život. Molim vas, odvojite vremena kako biste saznali ko sam ja, kako se razlikujem od vas i koliko toga vam mogu pružiti.

Molim vas, zapamtite da sam otporna i žilava i da mogu izdržati mnoge prirodne greške koje ćete napraviti. Dokle god ih činite sa ljubavlju, ne mogu biti povređena.

Molim vas, brinite o vašem odnosu. Šta znači povezanost sa porodicom ako ne postoji porodica sa kojom bih se mogla povezati.

Imajte 'ono najvažnije' na umu. Ja ću ovakva biti jako kratak period, iako vam se sad možda čini kao zauvek. Uživajte u meni, jer nikada više neću biti ovako malena!"

(Yumama)

Možda će vas zanimati

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica