Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEKE ČINE SVE ZA DECU, NEKE SEBE STAVE NA PRVO MESTO: Horoskop otkriva kakve ste mame! Od najbolje do najkomplikovanije

Pronađite svoj horoskopski znak pa pogledajte da li ste komplikovane ili idealne majke.

 Mama, deca Izvor: Shutterstock

Prema horoskopu svaki znak ima svoje vrline i mane, ali neki znakovi su više predodređeni za majčinstvo nego drugi. Donosimo listu od najboljih do najkomplikovanijih mama. Naravno, ovo su opšte osobine, a svaka osoba je jedinstvena pa ne morate sa sigurnošću uzimati ove činjenice.

1. Ribe

Riba će svojoj deci usaditi ljubav prema umetnosti i ohrabriti ih da budu kreativni. Njena deca će biti osetljiva i maštovita, a naučiće da pokažu ljubaznost i saosećanje prema drugim ljudima.

Mama Riba će svoju decu naučiti ljubavi, osećaju ponosa i pravde a i pomaganju drugim ljudima, ali i nezavisnošču. Možda ova mama neće znati da nauči svoju decu kako snove da pretvori u stvarnost, ali će ih podržati na njihovom putu ka ostvarenju ciljeva.

2. Ovan

Mama Ovan drži se strogog rasporeda koji njena deca imaju; časovi klavira, sport, društvena događanja i porodične obveze. U međuvremenu mama ima jako bogat raspored. Ona želi da njena deca razvijaju pustolovni duh, ali i da se ne sramote da isprobaju nove stvari.

Možda će vas zanimati

Podstiče ih da se suoče sa izazovima i da se bore za ono u što veruju. Ponekad su oprezne, ali skoro uvek će požaliti. Ova mama će ponekad jako gurati svoju decu, ali bi trebala da nauči da sluša svoju decu, odnosno da zna šta deca žele ili ne žele da rade.

3. Blizanci

Mama Blizanac može razgovarati o bilo čemu sa svojom decom - vrlo često razgovor o seksu obavi vrlo rano. Nema nikakvih tajni pred njima, a deca imaju razvijene komunikacijske veštine i jako su svesni svega što se događa u svetu oko njih.

Jedna od stvari koju ovu mamu čini jedinstvenom je sposobnost da razume svoju decu bez obzira na njihov pol ili starost. Ona će deci organizovati najbolje zabave i najluđa igre.

 Mama i dete spremaju hranu Izvor: Shutterstock

4. Jarac

Ova mama će se za svoju decu boriti do smrti. Ona je potpuno odana i uvek će biti uz njih. Neće oklevati jer majčinstvo shvata jako ozbiljno. Svojoj deci želi da usadi radne navike i da ih nauči disciplini i fokusu.

Možete biti sigurni da njena deca dobijaju džeparac, a da novac zarađuju obavljanjem kućnih poslova i brigom o mlađoj braći ili sestrama. Treba ih nekad podsetiti da uzmu vreme samo za sebe, a ne da svaki slobodan trenutak posvete svojoj porodici.

5. Bik

Mama u ovom znaku ima neverovatno strpljenje - toliku da vam se ponekad čini da je svetica. Ne pravi greške, realistična je i čvrsto stoji na zemlji. Ova mama može biti jako tvrdoglava što može biti veliki problem kada deca dođu u tinejdžerske dane.

Ako ste slučajno prisustvovali raspravi između nje i dece u tinejdžerskim danima znate koliko to nije lepo. Naučiće decu da poštuju lepotu i prirodu. Budući da može biti sklona preteranom hedonizmu i trošenju novca na odeću i hranu, mora paziti da njena deca ipak nauče nešto o novčanoj vrednosti.

6. Vaga

Vaga je odlična mama jer je jako uravnotežena i mirna. Podstiče sklad u kući i kada dođe do nesporazuma između dece, može videti svačiju perspektivu i pomoći da se nađe rešenje.

Mama Vaga ne voli kad mora da sprovodi disciplinu i radije će biti prijatelj, nego roditelj, ali obično čeka da deca odrastu. Najvažnije joj je da nauči decu da dele, saosjećaju i budu dobri prijatelji.

 Porodica, trudnica, dete Izvor: Shutterstock

7. Rak

Mama Račica njeguje i štiti. Zapravo, njena deca znaju da su istinski voljeni i zbrinuti. Uvek je tu da sluša i da im pomogne da se osećaju bolje. Ona želi da njen dom bude mesto ljubavi i utehe i da njena deca mogu sve sa njom podeliti.

Kada ništa ne može da učini, ona će ispeći najdraže kolače ili užinu kako bi se oni i dalje osećali obožavano. Takođe je odlična u razvijanju detetove kreativnosti i ne srami se kada treba podeliti detetovu genijalnost sa svetom.

8. Strelac

Žena u ovom znaku ima veliko srce i želi sa detetom podeliti sav svoj svet. Vrlo je verovatno da će početi da putuje sa njima u ranom uzrastu. Razvijaće kod dece želju za znanjem i snažan osećaj nezavisnosti, kao i čudan smisao za humor.

Ona je zabavna mama i zna da je detinjstvo kratko pa želi da njena deca uživaju u svakom trenutku. Mogu biti jako impulsivne - u jednom trenutku putuje negde, a u drugom žele da provedu ceo dan na plaži. Možda nema toliko puno pravila kao drugih mama jer želi da njena deca razvijaju vlastite sposobnosti, a ne da kopiraju nju.

9. Devica

Šta god da je slomljeno, mama Devica će uraditi sve kako bi to popravila, bilo da se radi o igrački ili slomljenom srcu. Ima visoka očekivanja kada su u pitanju njena deca i može biti jako kritična, ali ona ih duboko voli čak i kada ju razočaraju. Kraljica je multitaskinga u roditeljstvu, a njena kuća biće jako čista i u potpunom redu. Ona želi svoju decu da disciplinuje i nauči ih da ne odustanu od stvari koje im se čine teškim.

Mama Devica ima perfekcionističke sklonosti i može biti previše "tvrda" u odgajanju dece ako ne pripazi.

 Porodica Izvor: Shutterstock

10. Škorpija

Mama u ovom znaku ima razvijenu intuiciju i često zna šta se događa sa njenim detetom i pre nego što je ono svesno šta čini. Odane su, iskrene i ponašaju se zaštitnički sve dok joj njena deca govore istinu.

Pazite da na bilo koji način ne vređate njenu decu ili im na bilo koji način stvorite problem jer će se jače boriti za njih nego za sebe. Potrebe porodice postaviće iznad sebe i strastveno će je braniti kad god bude osećala opasnost.

11. Vodolija

Ovoj mami važno je da bude iskrena prema sebi. Ona će se možda odlučiti da se deca školuju kod kuće, ali će im omogućiti i da imaju nekoliko sati napolju. Naučiće decu da je važno pomagati drugima, ali će njena deca biti svesna i globalnog zagrevanja. Mama u ovom znaku će podstaknuti maštu deci, ali će im dozvoliti i da eksperimentišu.

Međutim, neće imati strpljenja i razumevanja za ispade besa ili bilo kakve emocionalne izlive. Možda je treba podsetiti da je važno da deci pokaže koliko ih voli i da ih u to treba uveriti.

12. Lav

Mama Lavica je najviše detinjasta od svih znakova. Ona uživa u igranju sa decom i velikodušnom darivanju. Takođe, može biti i jako samouverena, ali i staviti sebe ispred dece. Radi li ona tu skupu zabavu zato što je to tražio njen sin ili samo želi da impresionira druge mame?

Ona duboko voli svoju decu, ali može imati narcisoidne sklonosti jer razmišlja o svojoj deci kao o produžetku sebe. Možda će flertovati sa detetovim učiteljom, čak i ako detetu bude neugodno.

(Yumama)

Možda će vas zanimati

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica