Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MOJ SIN ŽELI DA ZNA KO MU JE OTAC, ŠTA ĆU SAD? Nije ga priznao, a ja sam u problemu! Evo šta stručnjaci savetuju

Mnoge majke srele su se sa ovom neprijatnom situacijom.

 Majka, sin, mama, dete Izvor: Shutterstock

Teško je biti samohrana majka, posebno ženama koje su dete rodile u mladim godinama. Sigurno će imati podršku sa mnogih strana, ali to ne može da nadomesti ulogu partnera, kao ni detetu oca.

Jedna samohrana majka se za časopis "The Sun" požalila ne nešto što je muči, kako ona kaže, svakim danom sve više. U pitanju je njen sin kog samohrano odgaja i otac koji nika dnije hteo da ga prizna.

Možda će vas zanimati

"Zatrudnela sam pre pet godina. Otac deteta je moj tadašnji prijateljs a povlasticama. Kada sam saznala da sam trudna, rekla sam mu, ali on se preplašio. Rekla sam mu da želim da zadržim dete", započela je svoju priču mlada mama.

Ona je u svim situacijama imala podršu roditelja, ali došao je trenutak kada njen sin želi da sazna sve o svom ocu.

"Moji roditelji su stariji pa im je unuk predstavljao radost i pružili su mi veliku podršku. Njegovi roditelji to nikada nisu odobravali. Pokušali su da uspostave kontakt, ali sam im rekla da unuka mogu viđati samo ako i njihov sin bude želeo da učestvuje. On to nije hteo. Sada imam 26 godina, naš sin ima 4 godine, a njegov tata 27 godina i devojku koja pretpostavljam i ne zna za naše dete. Dečak ga je više puta pominjao i izražavao želju da ga upozna, ali ja sam mu samo govorila da umesto tate ima dedu. Međutim, svesna sam da ovaj izgovor neće trajati zauvek", iznela je svoj problem ova zabrinuta majka.

 Samohrana mama i beba
Samohrana mama i beba
Izvor: Shutterstock

Stručnjaci su dali pokušali da joj daju neke savete, pa ukoliko ste u sličnoj ili istoj situaciji, možda će i vama biti od pomoći.

"Svuda ima toliko izmešanih porodica, niste vi jedini. Možda ćete vremenom pronaći nekog posebnog ko će moći vašem sinu da bude prava očinska figura. Svakako, vaš bivši bi trebao finansijski da osigura vašeg sina, zato mu se javite i objasnite da biste voleli da i on bude odgovoran roditelj, i spomenite da ga sin traži", rekli su stručnjaci i pored toga joj predložili da se obrati organizaciji koja se bavi podrškom samohranih roditelja.

Da li vi imate neki drugi savet ili svoje iskustvo? Podelite sa nama putem mejla [email protected]

(Yumama)

Možda će vas zanimati

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica