Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORI SE ZA ČISTU KUĆU, U SUPROTNOM ĆEŠ SE BORITI ZA ŽENU: Mama objasnila svim muževima zašto su one nekada mrzovoljne

Pismo ove mame je nešto što svaki muškarac treba da čuje.

 Čišćenje kuće, raspremanje, porodica Izvor: Shutterstock

Laura Maza, žena koja stoji iza bloga "Mum on the Run", majka je dvoje dece i odlučila je da objasni svim muškarcima, muževima, partnerima i tatama, zašto su žene i majke vrlo često mrzovoljne.

Pitaš se zašto je tvoja partnerka u poslednje vreme mrzovoljna? Pitaš se zašto se tvoja žena ne pomakne kada je kasno u noć dodiruješ, ili te samo popreko pogleda? Nije to zato što je ne zanima seks.

Naprotiv! Mi žene to volimo! To je samo zato što je isrpljena, ali znam da i to znate!

Možda će vas zanimati

Znam da ste to čuli od nje milion puta, ali objasniću vam zbog čega je toliko iscrljena i šta znači kad vašoj deci kaže: "Ne dušo, mama ne može pročitati još pet priča jer mora da stavi veš da se suši, inače niko neće imati šta da obuče!"

Zato što je njeno mentalno opterećenje veće od gomile vašeg veša... A pored toga, treba da očisti toliko stvari, svaki dan i svaku noć.

Pre nego što kreneš da je potapšeš po ramenu, jer bi se sada malo mazio, zapitaj se... Koliko si joj danas pomogao?

Ili si večerao, a onda otišao u toalet na jedno pet sati i tako propustio pospremanje i pranje suđa? Ili si srećan što si imao mnogo obaveza na poslu ali si uspeo da obaviš sve, i niko ništa ne može da ti kaže?

Ona zakazuje doktore, stomatologe, brine o plaćanju računa, kupovini poklona, roditeljskim sastancima, druženju i poslu, i umorna je od sastavljanja ovog spiska. Nije li ovo već dovoljno opterećenja, a još mora skuvati večeru i nakon toga pospremiti sve?

 Umorna žena
Umorna žena
Izvor: Shutterstock

Pa zašto ne traži pomoć?

"Ako želi pomoć, samo mora to i da kaže", rečenica je koja se može često čuti. Ali prijatelju, ona to i ne treba da te pita, ni tebe ni bilo koga drugog u kući u kojoj živite.

Živiš li ovde? Jedeš li sa tog tanjira? I to je tvoj posao, dušo. Ne treba da vas podsećamo i da vam dajemo popis zadataka, jer i ti si odrasla osoba koja živi u toj kući... Totalno ludilo"

I totalno je ludo to što niko ne daje popis zadataka, svi možemo videti nered, pa zbog čega je zabrinut samo jedan od nas, dok drugi hoda u tom istom neredu kao da ide u lov na medvede?

Reci sa mnom ovo polako: Ako tvoja žena radi više, to ne znači da ti moraš manje!

A kada osetiš potrebu da sedneš, a kuća izgleda kao da je bomba pala, bori se protiv toga, jer ćeš se u protivnom boriti za svoju ženu, jer izvan vaše kuće je mnogo drugih koji mogu kontrolisati svoja creva dok ne završe sa čišćenjem stola posle večere.

(Yumama)

Možda će vas zanimati

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica