Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izgled ploda biljke pokazuje koji organ leči!

Jeste li primetili koliko plod oraha podseća na mozak, a plod pasulja na bubreg? Upravo to ukazuje da ove namirnice leče te delove tela! Pogledajte još iznenađujućih povezanosti prirode i ljudskog tela...

  Izvor: Foto: Womansday.com

Ako žena pojede jedan avokado nedeljno, hormoni će joj biti uravnoteženi, i sprečava se rak materice i jajnika. Najzanimljivije je to što je potrebno tačno 9 meseci da avokado od cveta postane zreo plod!

Orah nesumnjivo podseća na mozak, pasulj na bubrege, a paradajz na srce. Sve u prirodi je povezano!

Povezane vesti

Paradajz

Ovo povrće ima četiri komore i crven je - srce takođe. Istraživanja pokazuju da je paradajz prepun kalijuma i gvožđa i dobra su hrana za srce i krv, piše Kurir.

  Foto: Womansday.com

Orahovo jezgro

Liči na mozak, ima levu i desnu hemisferu, čak i nabori liče moždanim vijugama. Danas se zna da orah stvara neuronske prenositelje moždanih funkcija.

Povezane vesti

  Foto: Womansday.com

Celer

Kao i rabarbara i slične biljke liče na kosti te utiču na jačinu kostiju. Kosti sadrže 23 odsto natrijuma, baš kao i ova hrana. Ako putem hrane ne uzimate dovoljno natrijuma, vaš će ga organizam uzeti iz kostiju, koje tada slabe. Ova hrana nadoknađuje potrebe vašeg skeleta.

Povezane vesti

  Foto: Womansday.com

Avokado

Patlidžan i kruške utiču na zdravlje i funkciju materice – a upravo na nju liče! Ako žena pojede jedan avokado nedeljno, hormoni će joj biti uravnoteženi i sprečava se rak materice i jajnika. Najzanimljivije je to što je potrebno tačno devet meseci da avokado od cveta postane zreli plod!

Povezane vesti

  Foto: Womansday.com

Batat(Slatki krompir)

Liči na pankreas i uravnotežuje šećer u krvi.

Povezane vesti

  Foto: Womansday.com

Šargarepa

U preseku liči na ljudsko oko. Zenica, šarenica i druge crte podsećaju na oko. I nauka je dokazala da šargarepe i te kako povećavaju protok krvi i funkciju očiju.

Povezane vesti

  Foto: Womansday.com

Pomorandže, grejpfrut

Agrumi liče na ženske dojke i pomažu kretanju limfe kroz dojke te sprečavaju rak.

Povezane vesti

  Foto: Womansday.com

Đumbir

Liči na želudac, a poznato je da ublažava želudačne tegobe i nadutost. Sadrži posebne enzime koji su odgovorni za katalizu proteina u hrani, zahvaljujući čemu pomaže probavi i sprečava grčeve, nastanak čira ioštećenja sluznice želuca, a koristi se i za lečenje želučanih bolesti poput dispepsije, kolika i dijareje.

Povezane vesti

  Foto: Womansday.com

Gljiva

Poput šampinjona prerezana na pola podseća na ljudsko uho. Gljive poboljšavaju sluh, jer su jedna od retkih namirnica koje sadrže vitamin D. Ovaj vitamin je važan za zdravlje kostiju, čak i onih sitnih u uhu koji prenose zvuk prema mozgu.

Povezane vesti

Luk 

Sličan je ljudskim ćelijama. On pomaže uklanjanju otrova iz njih. Od njega plačemo, a suze ispiraju i čiste spoljni deo oka. Beli luk ima slična svojstva, uklanja otrove i opasne slobodne radikale iz našeg tela.

Masline

Pomažu zdravlju i funkciji jajnika. Smokve su pune semena i vise u paru. One povećavaju broj i pokretljivost spermatozoida što sprečava muški sterilitet. Pasulj zapravo leči i pomaže funkciju bubrega, a izgleda upravo kao bubreg.

Fotografije preuzete sa sajta Womansday.com.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica