Ukoliko je vaš izbor za letovanje Grčka, a putujete sa decom, možda je sjajan trenutak da posetite jedno rajsko ostrvo nedaleko od Krfa za koje mnogi kažu da je čarobno i idealno za porodično uživanje.

Reč je o ostrvu Paksos za koje mnoge mame i tate smatraju da je sjajno za prvo letovanje sa bebom. Ukoliko želite odmor u miru i tišini, da uživate u čarobnoj boji vode i čistim peščanim plažama, onda je Paksos sjajan izbor za vas i vaše mališane.

Ostrvo Paksos je rajsko mesto za beg od buke i svakodnevnog života, nalazi se 14 kilometara južno od Krfa i 20 kilometara istočno od Parge. Ostrvo je malo i na njega se često organizuju izleti sa Krfa, ali i na njemu možete provesti celo letovanje. Na ostrvu ne postoje veliki hotelski kompleksi, ali ima veliki izbor privatnih vila i apartmana.

Za sve koji vole da se izoluju od buke, glasne muzike iz barova na plaži i potpuno opuste, onda na Paksosu mogu da istraže i neke od netaknutih plaža, na primer Harami i Kanoni. Zaštićene od jakog vetra, sa postepenim ulaskom u vodu koja je topla - biće pravo oduševljenje za decu. Takođe, postoji mnoštvo velikih plaža kao što je plaža Monodendri sa restoranima i raznovrsnim sportovima na vodi.

Glavni grad Paksosa je Gaios, nalazi na jugu ostrva i najveći je grad, ali je i dalje u velikoj meri radnička ribarska luka s čamcima vezanim u luci. Kada se približavate Gaiosu sa severa prolazite kroz prelep prilaz gledajući na ostrva Panagia i Agios Nikolaos.

Nedaleko od Paksosa, oko 2 kilometra, nalazi se malo ostrvo Antipaksos, koje je skoro nenaseljeno, a umesto maslinjaka ima puno vinograda - svakako ga vredi posetiti i uživati u čistoj i bistro-plavoj vodi. Do ovog ostrva od Paksosa možete stići brodićem i tako organizovati izlet u kojem će deca uživati.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Cene na Tasosu Tiktok/nikana.gr