Ako razmišljate o tome da Prvi maj provedete negde u prirodi sa decom, a ne znate gde biste, donosimo vam nekoliko predloga za izlete u različitim krajevima Srbije.

Palić.jpg
Shutterstock 

1. Palić

Za one koji bi da Prvi maj provedu u Vojvodini, verovatno najbolje mesto za izlet sa decom je Palić. Boravak uz vodu je sjajan način da se odmorite i napunite baterije, a u obilasku možete uživati pešaka, biciklom...

Ono što Palić čini sjajnom destinacijom za kratak odmor sa decom je i zoološki vrt. Takođe, kako je u pitanju prilično popularna turistička destinacija, to znači da ima i restorana i svih drugih sadržaja koji su važni kada idete sa mališanima.

2. Bojčinska šuma

Izletište koje je poslednjih godina sve popularnije nalazi se na oko 30 kilometara od centra Beograda, u opštini Surčin. Dugačko šetalište koje je ograđeno drvećem jedna je od stvari koje Bojčinsku šumu čine prelepom porodičnom destinacijom.

Ova šuma je inače zaštićen prirodni spomenik, na kojem se nalazi mnogo različitih biljnih vrsta, ali i više od 100 vrsta ptica, tako da će mališani imati šta da vide.

Tu se nalaze i restoran, kao i konjički klub, tako da posetioci Bojčinske šume mogu da uživaju i u jahanju, kao i u vožnji fijakerom.

Eko park Ilina voda.jpg
Youtube/Screenshot/RTV Kragujevac 

3. Eko park Ilina voda

U okolini Kragujevca, preciznije na samo dva kilometra od centra, nalazi se Eko park Ilina voda. Na osam hektara prostire se gusta šuma kroz koju teče potok, a ovo mesto je sjajno za izlet sa decom i zbog uređenih staza, klupa, klackalica, ljuljaški i drugih "zanimacija" za mališane.

Takođe, u sklopu parka se nalazi i mini zoološki vrt, u koji se ulaz ne naplaćuje.

Stara planina.jpg
Shutterstock 

4. Stara planina

Stara planina se nalazi na oko dva sata vožnje od Niša, a mogućnosti za izlete sa mališanima su brojne. Najbolje je da odaberete planinarske staze u skladu sa uzrastom i sposobnostima dece, a kada je reč o mlađoj deci, možete da uživate u šetnji po nekoj od kraćih staza koje vode do manjih vodopada ili vidikovaca. Inače, interesantno je da se na Staroj planini nalazi čak trećina svih vodopada u Srbiji, tako da ćete sigurno pronaći neki u blizini kog možete da uživate sa svojom porodicom.

Gostilje.jpg
Shutterstock 

5. Gostilje

Na oko 20 kilometara od Zlatibora nalazi se selo Gostilje u kojem je reka Vrelo sa svojim vodopadima prava turistička atrakcija. U centru sela postoji i bazen sa kupanje, a ono što je mnogima važno kada negde idu sa decom, u blizini se nalazi i restoran, dok se u njegovoj neposrednoj blizini nalazi i mini zoološki vrt.

BONUS VIDEO:

Prvi maj Kurir

(Yumama/N. Z.)