Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOLIKO DECI TREBA VREMENA DA "POLUDE" U AUTOMOBILU: Možete sami da izračunate, matematičari su osmislili formulu

Autor Sandra Krstanović

Ove stvari su ključne da bez stresa izgurate put.

 svađa-deca-automobil.jpg Izvor: Shutterstock

Statističar Džejms Hind ističe da roditelji mogu sami da dođu do podatka koliko dugo treba deci da postanu nemirni u automobilu. Formula glasi T=70 + 0.5E + 15F. Istraživanje, koje se temelji na odgovorima 2000 dece, došlo je do zaključka da je vreme (T) koliko prosečnom detetu treba da poludi tokom dugog putovanja 70 minuta.

Možda će vas zanimati

Roditelji njegov ispad besa mogu da odlože uvođenjem zabave (E) i hrane (F). Pokazalo se da prisutnost braće i sestara u automobilu povećava šansu za divljanje na poslednjem sedištu za 10 minuta. Osim toga, prosečno dete četiri puta tokom 32-minutne vožnje postavi pitanje "jesmo li stigli?"."Ako imate samo jedno dete i možete da ga zabavite i da mu povremeno ponudite hranom, mogli biste da izdržite dva sata vožnje bez izliva besa. Nažalost dvoje dece bez zabave i grickalica može da doživi napade besa u samo 40 minuta", rekao je dr Hind.

 deca-spavanje-automobil.jpg
Deca spavaju u automobilu
Izvor: Shutterstock

Najveći uzrok izliva besa tokom vožnje automobilom kod dece su dosada (68 odsto), predugo putovanje (62 odsto) i glad (57 odsto)."Zabava je ključna, ali čak ni to ne uspeva tokom jako dugih putovanja. Zato je važno da imate pauze kako bi deca podnela vožnju, i kako bi roditelji bili odmorni", upozorava dr Hind.

(Yumama)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica