Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVOMAJSKI ROŠTILJ JE ZABAVA ZA CELU PORODICU: 3 trika uz koja će se klinci super provesti, a biće zaštićeni od nezgoda

Prvomajski roštilj u prirodi je omiljeni porodični provod, evo saveta kako da vaša deca budu bezbedna od opekotina ili posekotina, a da se nauživaju!

 deca i rostilj.jpg Izvor: Shutterstock

Ako planirate roštilj za Prvi maj sa porodicom, sigurno ste već pripremili ukusne namirnice za ručak, i radujete se lepom danu u prirodi. Evo kako da roštilj u prirodi bude bezbedan i zabavan i za decu!

Trik sa kredom

Deca ne bi trebalo da budu preblizu roštilja i otvorenog plamena, pa napravite "zonu" koja je samo za roštilj. Neka dete kredom iscrta okvir oko blizine roštilja, i napravite od toga igru - ne sme da pređe tu liniju, i ako to ne uradi, dobija nagradu.

Nije samo plamen opasan

Da li znate da najveći deo povreda pri roštiljanju ne dolazi od vatre, već od oštrih ivica? Povrede kao što su posekotine i ogrebotine, pa čak i ubodi, mnogo su češće od opekotina. Dodatni razlog da vaši mališani ne prilaze roštilju, a i vi ga se pripazite!

Radoznali mališani

Dok roštiljate u prirodi, ali i dok ste u bilo kojoj drugoj situaciji, vaša deca će sa najvećom ljubopitljivošću pristupiti stvarima o kojima ne znaju mnogo. Roštilj koji se dimi, hrana koja miriše, plamen koji se njiše, sve će im to biti neverovatno zanimljivo. Manjoj deci je pristup strogo zabranjen zbog njihove bezbednosti, i probajte da za njih izdvojite prostor što dalje od roštilja. A starijim klincima objasnite šta se sve dešava na roštilju. Manje će im biti "egzotičan" ako znaju čemu služi koji deo, kako radi i koja opasnost iz njega može da vreba. Ako detetu lepo objasnite sve što će se dešavati, neće pokušati da samo istražuje, a starije klince možete i da uključite u pripremu porodičnog obroka u prirodi.

Pročitajte i pet saveta za savršeni roštilj!

(YuMama)

Možda će vas zanimati

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica