Nezgode sa malom decom nisu retkost, ali jedna mama iz Australije je želela da upozori ceo svet na ono što se njoj dogodilo, a može da se dogodi svakom. Kako kaže, samo jedna greška je njeno dete moglo da košta života, a njena priča objavljena je na Instagram stranici koja se bavi Prvom pomoći kod dece, a vode je stručni zdravstveni radnici.

Objasnila je da je bila u kupovini sa sinom i ćerkom, a da se nezgoda dogodila u trenutku dok je sina stavljala u automobil, a ćerka je sedela u kolicima za kupovinu.

"Trebale su dve sekunde da se to dogodi. Dok sam vezala sina u sedištu, kolica su odletela preko ivičnjaka i prevrnula se", napisala je mama.

Devojčica je udarila glavom o pločnik i hitno je prebačena u bolnicu. Skener je pokazao da je pretrpela veliko krvarenje u mozgu.

"Operisana je, a operacija je trajala oko dva sata. Nakon toga je smeštena na intenzivnu negu. Sada je konačno kod kuće, pokušava da sedi, smeje se i jede", dodala je majka, i apelovala na sve da se na kolica za kupovinu u kojima mogu da sede deca ugradi sistem za kočenje:

"Ako uspem u svojoj nameri i sprečim da samo jedno dete bude povređeno, to je uspeh", zaključila je.

(Yumama)