Maraton je veoma zahtevna disciplina za telo i psihu, a mnogi maratonci kažu da često moraju da pobede sami sebe. Baš zbog toga je uspeh učiteljice Aleksandre Eraković koja je u Beogradu istrčala 21 kilometar u osmom mesecu trudnoće, još veći podvig.

"Želela sam da pokažem da uvek može drugačije, rekla sam. Naravno nisam ni ja sama bila sigurna da li ću to moći da izvedem. Rekla sam ići ću po osećaju, pratiću svoje telo. Slušaću šta kaže beba", kaže Aleksandra.

Beba se nije bunila i u maminom stomaku došla je do cilja nakon četiri sata trčanja. Dobro, ne baš trčanja.

"Trka je bila fenomenalna. Gledam na sat i tempo mi je bio mnogo brži, gledate druge trkače kako trče. Bilo mi je teško što nisam mogla da trčim. Protrčala sam kroz cilj i kroz start. Ne mogu da kažem da me nisu vukli u nekoliko navrata, ali trku sam završila sat vremena ranije sa sve odlaskom u wc koji su mi neophodni", navela je maratonka.

Aleksandra Eraković
Printskrin RTS Aleksandra Eraković

Aleksandra planira da sledeći maraton trči sa bebom u kolicima. Kolica za trke su već kupljena.

"Čitala sam pre da se jedna trkačica porodila posle 42 kilometra i kaže da joj je to najlepši dan u životu. Verovatno ljudi misle da to nije pametno, ali ja sam oduševljena. Dobili ste dve velike nagrade", ističe Aleksandra.

Muž nije bio oduševljen što Aleksandra ide na maraton, ali joj je na kraju ipak pružio podršku.

"Kad se pređu neke granice u smislu obima inteziteta fizičke aktivnosti, to je za mene nepoznanica i zato što je za mene nepoznanica iz tog razloga se malo i toga pribojavam. Pogotovo zato što su njih dve moje", kaže Igor Mijanović.

(Yumama/RTS)