Brz doručak koji deca vole, često podrazumeva žitarice i mleko, čokoladne pahuljice, kornfleks. Iako se skoro pa podrazumeva da su ovo "zdravije" varijante doručka, to nikako ne moraju biti ako sadrže mnogo šećera, aditiva, pojačivača ukusa. Zapravo pahuljice možete veoma jednostavno i brzo da napravite i sami, sa ukusima koje dete najviše voli, koristeći zdravije varijente brašna. šećera, začina.
Sastojci:
- 120 g pirinčanog brašna
- 60 g integralnog pšeničnog brašna
- 50 g šećera
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 5 kašika maslinovog ulja
- 60 ml vode
- cimeta po okusu
Priprema:
Pomešajte sastojke
Sve suve sastoje pomešajte, pa dodajte tečne. Dobro umutite i umesite kompaktno testo.
Razvucite testo
Podelite testo na dva dela. Razvaljajte pola po pola testa veoma tanko između dva komada papira za pečenje, pospite cimetom i šećerom.
Isecite testo
Isecite na kvadrate i stavite u pleh. Ponovite sa drugom polovinom testa (imaćete dve tepsije).
Ispecite
Pecite na 180 stepeni 8 do 10 minuta, a zatim smanjite na 150 i pecite još oko 30 minuta. Čuvate u staklenoj tegli i koristite sa omiljenom vrstom mleka, jogurta ili soka.
Sve detalje pripreme pogledajte u videu.
(Yumama/J.D.)
BONUS VIDEO
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.