Uvek su dobrodošli recepti za kolačiće koji se jednostavno pripremaju, jako lepo izgledaju i svi ih vole. Sa puslicama, nema greške, to su starinski kolači, koji svima uspeju, prave se od samo par sastojaka, a mogu se i vrlo lepo ukrasiti, tako da budu u skladu sa prazničnom atmosferom. Uposlite i svoje male pomagače u odabiru boja, u isprobajte ovaj recept.

Sastojci:

  • 2 belanca
  • 200 g kristal šećera
  • crvena pasta za bojenje hrane

Priprema:

Zagrejte rernu na 120C. Obložite dva-tri pleha za pečenje pek papirom. Umutiti belanca dok ne postanu penasta i udvostruče se. Dodajte šećer, po 1 kašiku, dok nastavite da mutite. Pena će postati gusta i sjajna i trebalo bi da drži čvrste vrhove na mutilicama kada bude spremna. Uzmite špric za kolače ili postavite kesu za jednokratnu upotrebu sa okruglom ili zvezdastom mlaznicom od 1 cm, na ivice kese, a u nekoliko linija istisnite malo crvene boje u kesu. Dodajte belanca u kesu, pažljivo da ne ubrljate svuda boju, pa držite a koso u odnosu na na pleh za pečenje i nežno stisnite, povlačeći kesu nagore da biste napravili vrh. Pecite 1 sat. Kada se ohlade, možete malo preliti otopljenom čokoladom i posuti jestivim šljokicama ili sjajnim prahom, ako želite.

Pogledajte video za detaljna objašnjenja.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Božićne puslice Izvor: Božićne puslice

(Yumama/J.D.)

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Kolač čokoladne šišarke Izvor: Kolač čokoladne šišarke