Nema deteta koje neće uživati u bogatom kremu, hrskavoj čokoladi i pravljenju zanimljivog deserta.

Sastojci:

  • 170g mlečne čokolade
  • 170g bele čokolade
  • 230g krem sira
  • 150g šećera u prahu
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 250ml slatke pavlake
  • 200 g čokoladnog keksa
  • sveža nana/začinsko bilje ili jestivo cveće, za ukras

Priprema:

Mlečnu čokoladu i belu čokoladu iseckajte na komade i otopite, u odvojenim posudama. Manje šoljice ili saksijice obložite samolepljivom folijom. Sipajte po 2 kašike otopljene čokolade u jednu šolju i rotirajte da ravnomerno premažete unutrašnjost. Ponovite za preostale šolje. Zatim ohladite najmanje 30 minuta da se stvrdne. U srednjoj činiji umutite krem sir dok ne postane mekan i gladak. Dodajte šećer u prahu, vanilu i šlag.

Kašikom sipajte fil za kolače od sira u svaku šolju skoro do vrha. Zatim ostavite 4 sata da se stegne. Izvadite modlice iz frižidera i polako odlepite čokoladne saksijice i izvadite ih. Odozgo pospite zgnječenim keksom da potpuno prekrije fil. Zatim umetnite grančice mente ili jestivo cveće da biste upotpunili izgled. Držite na hladnom do serviranja.

Jasna Drenovac

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Japanski čizkejk od čokolade  Instagram/foodiies_lifee