Svi obožavaju kroasane, i čest su izbor za doručak kada idete u pekaru. Našli smo sjajan recept da ih napravite bolje i ukusnije nego kupovne. Puter će im dati posebnu mekoći i ukus, i zasta ćete uživati u svakom zalogaju. Idealni su za doručak ili večeru, možete neutralno da ih jede bez ičega, ili da raznim namazima napravite slatku ili slanu kombinaciju.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  •  pakovanje suvog kvasca
  • 1 kašika soli
  • 1 kašičica šećera
  • 250 ml mleka
  • 80 ml ulja
  • 100 ml jogurta
  • 150 g putera
kroasani-doručak.jpg
Shutterstock Kroasani

Priprema:

U dublju činiju stavite brašno, so i šećer, pa dobro promešajte. U toplo mleko sipajte kvasac pa dobro izmešajte kako bi se rastvorio bez grudvica. Sipajte u brašno zajedno sa uljem i jogurtom. Testo dobro mesite najmanje 10 minuta. Pokrijte ga krpom i ostavite da odmori oko sat vremena. Razvicute ga na debljinu oko 2 centimetra. Po testu izrendajte omekšan puter, pa ga još jednom premesite. Razvijte ga još jednom u veliki krug debljine oko 1 cm. Testo isecite na jednake trouglove, pa svaki zarolajte. Kroasane ređajte na pleh obložen pek papirom. Stavite ih u hladnu rernu, pa je uključite na 200 stepeni i kada se zagreje pecite ih još oko 10-15 minuta.

Prijatno!

(Yumama)