Svi obožavaju kroasane, i čest su izbor za doručak kada idete u pekaru. Našli smo sjajan recept da ih napravite bolje i ukusnije nego kupovne. Puter će im dati posebnu mekoći i ukus, i zasta ćete uživati u svakom zalogaju. Idealni su za doručak ili večeru, možete neutralno da ih jede bez ičega, ili da raznim namazima napravite slatku ili slanu kombinaciju.
Sastojci:
- 500 g brašna
- pakovanje suvog kvasca
- 1 kašika soli
- 1 kašičica šećera
- 250 ml mleka
- 80 ml ulja
- 100 ml jogurta
- 150 g putera
Priprema:
U dublju činiju stavite brašno, so i šećer, pa dobro promešajte. U toplo mleko sipajte kvasac pa dobro izmešajte kako bi se rastvorio bez grudvica. Sipajte u brašno zajedno sa uljem i jogurtom. Testo dobro mesite najmanje 10 minuta. Pokrijte ga krpom i ostavite da odmori oko sat vremena. Razvicute ga na debljinu oko 2 centimetra. Po testu izrendajte omekšan puter, pa ga još jednom premesite. Razvijte ga još jednom u veliki krug debljine oko 1 cm. Testo isecite na jednake trouglove, pa svaki zarolajte. Kroasane ređajte na pleh obložen pek papirom. Stavite ih u hladnu rernu, pa je uključite na 200 stepeni i kada se zagreje pecite ih još oko 10-15 minuta.
Prijatno!
(Yumama)
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna