Spoj napolitanki, ukusnog i kremastog fila i glazura od čokolade osvojiće vas na prvi zalogaj.

Potrebno je:

- 300 g napolitanki

- 100 g čokolade

- 100 ml slatke pavlake

Za fil:

- 500 ml mleka

- 1,5 kesica pudinga sa ukusom vanile

- 250 g maskarpone sira

- 50 g šećera

- 10 g vanilin šećera

- 300 ml slatke pavlake

- 150 g pečenog lešnika

- 70 g šećera

Za glazuru:

- 100 ml slatke pavlake

- 100 g tamne čokolade

- kikiriki, lešnici

Priprema:

Otopite čokoladu i slatku pavlaku, a zatim 3 ivice napolitanke umočite u otopljenu čokoladu i ređajte u pleh dimenzija 30×23 cm koji ste obložili pek papirom.

Puding od vanile pomešate sa 50 g šećera, vanilin šećerom i 100 ml mleka. Ostatak mleka sipajte u šerpu, dodajte smesu sa pudingom i kuvajte dok se ne  zgusne uz konstantno mešanje. Pokrijte i ostavite da se ohladi. U maskarpone sir postepeno dodajte ohlađeni puding i umutite. Zatim umutite slatku pavlaku i pomešajte sa smesom od maskarpone sira i pudinga.

Otopite šećer, pa dodajte lešnike. Kratko kuvajte zajedno, a zatim dobijenu smesu sipajte na pek papir i ostavite da se ohladi. Nakon toga izlomite, stavite u blender i usitnite. Dodajte u fil i lepo promešajte.

Fil sipajte preko napolitanki i ostavite da se ohladi u frižideru sat vremena. Preko sipajte čokoladnu glazuru koju ste dobili tako što ste otopili čokoladu i slatku pavlaku zajedno, pa pospite drobljenim kikirikijem, lešnikom.

Probajte i...