Kako vam zvuči tortilja s puno sira, povrća i piletine? Zvuči predivno, a sama činjenica da meksičke specijalitete možete spremiti veoma brzo u svojoj kuhinji, tu ideju čini još primamljivijom. Verujemo da tortilje na sto načina obožavate, ali takođe verujemo da ove niste probali. Pogledajte šta vam je neophodno za ovaj ukusan recept!

Potrebno je:

- 6 tortilja (kupovnih)

- 300 g kačkavalja 

- 300 gr pilećih prsa

- 1 crvena paprika

- 1 žuta paprika

- 1 luk

- 240 g konzerviranog slatkog kukuruza

- 1 kašika sušene majčine dušice

- so, biber

- maslinovo ulje

Priprema:

Pileća prsa iseckajte na tanke kockice, prelijte ih s nekoliko kašika maslinova ulja, dodajte majčinu dušicu i dobro izmešajte. Neka meso odstoji dok pripremate ostale sastojke. Očistite luk i iseckajte ga na listiće. Očistite paprike pa i njih iseckajte na tanke trakice. Sir izrendajte na krupno rende, a kukuruz prokuvajte i ocedite. Zagrejte šerpu u kojoj ćete ispržiti piletinu, posolite je i pobiberite. Izvadite meso kada porumeni i u istu posudu dodajte luk i papriku da se malo izdinstaju (takođe ih posoloite). Po potrebi dodajte malo maslinovog ulja, vratite piletinu, dodajte kukuruz i sve zajedno dinstajte još 2-3 minuta. Sve dobro izmešajte i skinite sa ringle. Uzmite tiganj i ispecite tortilje, dok se nadev hladi. 

Kada je sve gotovo na tortilje stavite nadev, a zatim dodajte rendani kačkavalj i preklopite u oblik polumeseca. 

Uz ovo jelo možete poslužiti kiselo mleko ili jogurt. Prijatno!

Probajte i: