Da li je spremljen kao pire, u vidu pomfrita ili zapečen u rerni, verujemo da obožavate krompir. Ovaj recept možete da koristite kao prilog nekom jelu, a možete se počastiti i za večeru. Pogledajte šta vam je sve potrebno!

Potrebno je:

- 2,5 kg krompira

- 1 kockica maslaca

- 200 ml mleka

- 300 ml pavlake za kuvanje

- 2 lovorova lista ili ruzmarin

- 2 čena belog luka

- so, biber

- majčina dušica

- 150 g slanine

- 150 g parmezana

Priprema:

Pomešajte mleko i pavlaku za kuvanje, pa dodajte lovor ili ruzmarin i seckani beli luk. Kuvajte dok ne provri, a zatim ostavite još minut ili dva. Sklonite sa vatre, pa posolite i pobiberite.

Dodajte krompir isečen na tanke kriške i majčinu dušicu, pa dobro promešajte. Prebacite u posudu za pečenje koju ste premazali maslacem. Iseckanu slaninu ispržite, pa dodajte u posudu s krompirom i pospite parmezanom. Prekrijte aluminijskom folijom, pa pecite oko 50-60 minuta u rerni na 200°C.

Probajte i: