Da li je spremljen kao pire, u vidu pomfrita ili zapečen u rerni, verujemo da obožavate krompir. Ovaj recept možete da koristite kao prilog nekom jelu, a možete se počastiti i za večeru. Pogledajte šta vam je sve potrebno!
Potrebno je:
- 2,5 kg krompira
- 1 kockica maslaca
- 200 ml mleka
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 2 lovorova lista ili ruzmarin
- 2 čena belog luka
- so, biber
- majčina dušica
- 150 g slanine
- 150 g parmezana
Priprema:
Pomešajte mleko i pavlaku za kuvanje, pa dodajte lovor ili ruzmarin i seckani beli luk. Kuvajte dok ne provri, a zatim ostavite još minut ili dva. Sklonite sa vatre, pa posolite i pobiberite.
Dodajte krompir isečen na tanke kriške i majčinu dušicu, pa dobro promešajte. Prebacite u posudu za pečenje koju ste premazali maslacem. Iseckanu slaninu ispržite, pa dodajte u posudu s krompirom i pospite parmezanom. Prekrijte aluminijskom folijom, pa pecite oko 50-60 minuta u rerni na 200°C.
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu