Musaka je jedna od jednostavnih, brzih i ukusnih recepata koji se rado nađe na meniju svake porodice. Pogledajte koji su vam sastojci potrebni za ovaj neobičan recept.

Potrebno je:

- 2 pljeskavice sa lukom gotove

- 100 g kačkavalja (listovi)

- 200 g kisele pavlake

- 200 ml mleka ili jogurta

- 2 tikvice

- 3-4 jajeta

- ulje, so

- veća šargarepa

- malo prezli i brašna

Priprema:

Tikvice oguliti i iseći na punije listove i posoliti. Ostaviti da stoje dvadeset minuta, pa ocediti tečnost. Ispohovati ih u brašnu, jajetu i prezlama. i ispržiti. U jaja što su ostala dodati još jedno jaje ubaciti pavlaku mleko ili jogurt i izmešati. Tepsiju za musaku podmazati, na dno staviti red tikvica, pa premazati malo pavlakom i jajima. Staviti jednu pljeskavicu, pa kačkavalj i tikvice. Zatim premazati pavlakom, staviti opet red pljeskavica i sve ostalo do utroška. Završiti tikvicama i preliti pavlakom. Peći na 200-220 stepeni oko sat vremena.

Probajte i: