Musaka je jedna od jednostavnih, brzih i ukusnih recepata koji se rado nađe na meniju svake porodice. Pogledajte koji su vam sastojci potrebni za ovaj neobičan recept.
Potrebno je:
- 2 pljeskavice sa lukom gotove
- 100 g kačkavalja (listovi)
- 200 g kisele pavlake
- 200 ml mleka ili jogurta
- 2 tikvice
- 3-4 jajeta
- ulje, so
- veća šargarepa
- malo prezli i brašna
Priprema:
Tikvice oguliti i iseći na punije listove i posoliti. Ostaviti da stoje dvadeset minuta, pa ocediti tečnost. Ispohovati ih u brašnu, jajetu i prezlama. i ispržiti. U jaja što su ostala dodati još jedno jaje ubaciti pavlaku mleko ili jogurt i izmešati. Tepsiju za musaku podmazati, na dno staviti red tikvica, pa premazati malo pavlakom i jajima. Staviti jednu pljeskavicu, pa kačkavalj i tikvice. Zatim premazati pavlakom, staviti opet red pljeskavica i sve ostalo do utroška. Završiti tikvicama i preliti pavlakom. Peći na 200-220 stepeni oko sat vremena.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.