Svi mališani obožavaju pomfrit. Kako biste izbegli prženje u dubokom ulju, obezbedite zdraviju verziju pomfrita za svoje klince. Jedan kuvar otkriva trik!
Savršeni pomfrit često povezujemo sa prženjem u dubokom ulju i sa gomilom soli. Ne važi za baš zdravu hranu, iako ga, baš kao i mališani, svi obožavamo.
Potrebno je:
- crveni krompir
- so
- maslinovo ulje
- začini po izboru
Priprema:
Najpre krompir isecite na štapiće, potopite ga u hladnu, dobro posoljenu vodu i ostavite pet minuta. Nakon toga upalite ringlu i prokuvajte ga dva minuta kada proključa.
Dobro ocedite krompir, a u međuvremenu zagrejte rernu na 200 stepeni.
Pomfrit rasporedite po plehu, prelijte sa malo maslinovog ulja, dobro začinite i pecite oko 25 minuta, dok ne postane hrskav i krajevi dobiju zlatnožutu boju.