Savršeni pomfrit često povezujemo sa prženjem u dubokom ulju i sa gomilom soli. Ne važi za baš zdravu hranu, iako ga, baš kao i mališani, svi obožavamo.
Potrebno je:
- crveni krompir
- so
- maslinovo ulje
- začini po izboru
Priprema:
Najpre krompir isecite na štapiće, potopite ga u hladnu, dobro posoljenu vodu i ostavite pet minuta. Nakon toga upalite ringlu i prokuvajte ga dva minuta kada proključa.
Dobro ocedite krompir, a u međuvremenu zagrejte rernu na 200 stepeni.
Pomfrit rasporedite po plehu, prelijte sa malo maslinovog ulja, dobro začinite i pecite oko 25 minuta, dok ne postane hrskav i krajevi dobiju zlatnožutu boju.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna