Slavska sarma je vrlo često omiljeni obrok na trpezi. Pogledajte kako da pripremite najukusnije sarmice.
Potrebno je:
- 12 većih listova kupusa
- 1 kg mlevenog mesa
- 100 g pirinča
- 2 jajeta
- seckana slanina
- 2 glavice crvenog luka
so, biber, suvi začin
- 200 g slanine
Za zapršku:
- mast ili ulje
- brašno oštro
- malo šećera
- crvena paprika
- pire od paradajza
- voda iz sarme ili obična voda
Priprema:
Meso začinite po želji, dodajte jaja, luk, pirinač i seckanu slaninu. Izmešajte i motajte sarme.
Priprema zaprške: Na mast stavite brašno i 1 kašiku šećera da zamiriše, pa sklonite sa vatre. Dodajte malo crvene slatke paprike i pire od paradajza razmućen u malo vode. Dodajte još vode ili obične ili iz sarme oko (200 ml). Kad je sarma gotova, stavite zapršku i kuvajte još desetak minuta.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.