Slavska sarma je vrlo često omiljeni obrok na trpezi. Pogledajte kako da pripremite najukusnije sarmice.

Potrebno je:

- 12 većih listova kupusa

- 1 kg mlevenog mesa

- 100 g pirinča

- 2 jajeta

- seckana slanina

- 2 glavice crvenog luka

so, biber, suvi začin

- 200 g slanine

Za zapršku:

- mast ili ulje

- brašno oštro

- malo šećera

- crvena paprika

- pire od paradajza

- voda iz sarme ili obična voda

Priprema:

Meso začinite po želji, dodajte jaja, luk, pirinač i seckanu slaninu. Izmešajte i motajte sarme.

Priprema zaprške: Na mast stavite brašno i 1 kašiku šećera da zamiriše, pa sklonite sa vatre. Dodajte malo crvene slatke paprike i pire od paradajza razmućen u malo vode. Dodajte još vode ili obične ili iz sarme oko (200 ml). Kad je sarma gotova, stavite zapršku i kuvajte još desetak minuta.

Probajte i...