Bilo da ste iskusna domaćica ili početnica, slavska čorba spremljena prema ovom receptu će sigurno biti ukusna. Idealna čorba spremljena na brz i jednostavan način.
Potrebno je:
- 500 g junećeg mesa
- 3 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 1 manji celer
- list celera
- cvetovi karfiola i brokolija
- 1 žumance
- 2 kašika pavlake
- so, biber, ulje, peršunov list
Priprema:
Očistite šargarepe, luk i celer, a zatim iseckajte i stavite u šerpu i dodajte ulje. Ostavite sastojke da se dinstaju, sve dok ne porumene, a nakon toga dodajte junetinu iseckanu na sitne komadiće. Pustite da se sastojci dinastaju, a zatim dolivajte pomalo vode. U toku kuvanja dodajte list celera, listove karfiola, brokolija i začične. Pored toga u manju činiju umutite žumance i pavlaku, a zatim dodajte polako kutlačom u vruću šerpu. Začinite po ukusu. Čorbu kuvajte sve dok meso ne omekša.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna