Bilo da ste iskusna domaćica ili početnica, slavska čorba spremljena prema ovom receptu će sigurno biti ukusna. Idealna čorba spremljena na brz i jednostavan način.

Potrebno je:

- 500 g junećeg mesa

- 3 šargarepe

- 1 glavica crnog luka

- 1 manji celer

- list celera

- cvetovi karfiola i brokolija

- 1 žumance

- 2 kašika pavlake

- so, biber, ulje, peršunov list

Priprema:

Očistite šargarepe, luk i celer, a zatim iseckajte i stavite u šerpu i dodajte ulje. Ostavite sastojke da se dinstaju, sve dok ne porumene, a nakon toga dodajte junetinu iseckanu na sitne komadiće. Pustite da se sastojci dinastaju, a zatim dolivajte pomalo vode. U toku kuvanja dodajte list celera, listove karfiola, brokolija i začične. Pored toga u manju činiju umutite žumance i pavlaku, a zatim dodajte polako kutlačom u vruću šerpu. Začinite po ukusu. Čorbu kuvajte sve dok meso ne omekša.

Probajte i: