Vreme je za neke zdrave i ukusne recepte, baš kao iz restorana. Uživaćete u sočnom ukusu pastrmke.
Potrebno je:
- 2 pastrmke
- 2 kašike maslinoog ulja
- pola čaše belog vina
- 2 čena belog luka
- limun
- malo peršuna
- so, biber, origano, ruzmarin, začini po ukusu
Priprema:
U većoj činiji pomešajte ulje, vino, limunov sok i sve suve začine. Ribu uvaljajte u marinadu i ostavite da odstoji u njoj nekih 15 minuta minimum. Možete ostaviti i preko noći da poprimi ukus.
Ribu stavite u aluminijumsku foliju, dodajte isečeni limun i stavite zajedno sa njom. Lepo umotanu ribu pecite na 250 stepeni celzijusa.
Riba bi trebalo da bude gotova za petnaestak minuta. Dok se peče, marinadu koja je ostala od ribe naspite u šerpicu i pustite da se malo krčka na ringli.
Kada izvadite ribu, prelijte je marinadom.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna