Vreme je za neke zdrave i ukusne recepte, baš kao iz restorana. Uživaćete u sočnom ukusu pastrmke.

Potrebno je: 

- 2 pastrmke

- 2 kašike maslinoog ulja

- pola čaše belog vina

- 2 čena belog luka

- limun

- malo peršuna

- so, biber, origano, ruzmarin, začini po ukusu

Priprema:

U većoj činiji pomešajte ulje, vino, limunov sok i sve suve začine. Ribu uvaljajte u marinadu i ostavite da odstoji u njoj nekih 15 minuta minimum. Možete ostaviti i preko noći da poprimi ukus.

Ribu stavite u aluminijumsku foliju, dodajte isečeni limun i stavite zajedno sa njom. Lepo umotanu ribu pecite na 250 stepeni celzijusa. 

Riba bi trebalo da bude gotova za petnaestak minuta. Dok se peče, marinadu koja je ostala od ribe naspite u šerpicu i pustite da se malo krčka na ringli. 

Kada izvadite ribu, prelijte je marinadom.

Probajte i...