Jednostavan i preukusan letnji obrok. Uživajte u svim čarima tikvica.

Potrebno je:

- 2-3 glavice crnog luka

- 2-3 čena belog luka

- 4-5 tikvica

- 2-3 fileta piletine (ili jedne pileće grudi)

- mlevena crvena paprika

- so, biber

- kečap

- 2 dl kisele pavlake

Priprema:

Na ulju propržite crni luk, dodajte beli luk, a tikvice operite, isecite ih po dužini i izdubite da se dobije oblik čamaca. Izdubljeni deo tikvica iseckajte na kockice i dodajte u luk. Pileće meso posebno skuvajte, iseckajte na kockice i dodajte prethodnoj smesi. Sve zajedno dinstajte dok ne ispari sva voda, dodajte mlevenu papriku, posolite i pobiberite. Punite tikvice ovom smesom, poređajte ih u vatrostalnu činiju ili pleh i pre pečenja ih prelijte kečapom (po želji). Kad tikvice budu skoro pečene, izvadite ih iz rerne, prelijte kiselom pavlakom i vratiti u rernu da se još malo zapeku.

Probajte i...