Napravite malo drugačiji topli sendvič svom detetu. Umesto hleba i šunke ubacite tikvice i sir. Ukus je neverovatan, a možete ga služiti za doručak ili večeru.

Potrebno je:

- 2 šolje rendanih tikvica

- 1 veliko jaje

- 1/2 šolje sveže rendanog parmezana

- 2 sitno seckana mlada luka

- 1/4 šolje kukuruznog skroba

- so

- biber

- ulje

 2 šolje rendanog čedar sira

Prirpema:

Izrendane tikvice stavite u kuhinjsku krpu i iscedite višak vode. U srednjoj posudi pomešajte tikvice sa jajetom, parmezanom, zelenim lukom i kukuruznim skrobom. Posolite i pobiberite.

U veliki tiganj sipajte ulje da pokrijete dno. Stavite oko 1/4 šolje smese sa tikvicama na jednoj strani tiganja i oblikujte u mali kvadrat (možete spatulom da pritisnete da se spljošti). Ponovite postupak na drugoj strani tiganja. Pecite dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane, oko 4 minuta po strani. Na jednu pljeskavicu stavite čedar i poklopite drugom pljeskavicom. Pecite još nekih 2 minuta da se sir istopi. Sklonite sa vatre i ostavite da se ocedi na ubrusu. Obrišite tiganj, pa ponovite postupak sa preostalim sastojcima. Servirajte odmah.

Probajte i...