Ukoliko nemate vremena za pripremu tradicionalnih mađarica, predlažemo recept za pripremu poslastice sa gotovim rozen korama koja je veoma sočna i deca je obožavaju!

Potrebno je:

- pakovanje kora za rozen tortu

- 1l mleka

- 8 kašika šećera

- 8 kašika brašna

- 2 kašike kakao praha

- 200 g maslaca

Priprema

Brašno, šećer i kakao dobro izmešati.

Od litar mleka odvojiti 200 ml i dobro izmešati sa suvim sastojcima.

Ostatak mleka staviti na šporet, a kada provri skloniti sa vatre, pa polako, uz mešanje, nasuti prvi deo.

Vratiti na šporet, ali na blagu temperaturu, i skuvati kao puding.

Kada se fil malo prohladi dodati maslac isečen na komadiće i dobro izmešati.

Filovati koru  po koru, a na poslednju koru, po želji, staviti fil ili čokoladnu glazuru.

Prijatno!

PROBAJTE I...