Pečeni krompir sa slaninom je jedno od veoma ukusnih starih jela, za čiju pripremu zaista nije potrebno ni puno vremena, a ni kulinarskog iskustva. Ukoliko niste ljubitelj pečenog krompira u ljusci, možete ga pre pečenja oguliti i iseći na kriške.

Potrebno je:

- 5 srednjih krompira

- dimljena slanina

- pavlaka

- začini po želji

Priprema

1. Uključiti rernu na 200 stepeni.

2. Krompir dodbro oprati i iseći na polovine.

3. U tepsiju staviti papir za pečenje ili je malo pouljiti. Složiti krompir jedan pored drugog i staviti da se peče.

4. Posle pola sata, na svaku polovinu krompira staviti po malo slanine koju ste, po želji isekli na sitnje ili krupnije komade, i peći još 15 minuta.

5. Pečen krompir poslužiti topao uz pavlaku i salata po izboru (mladi luk, zelena salata, paradajz...)

Prijatno!

PROBAJTE I...