Pečeni krompir sa slaninom je jedno od veoma ukusnih starih jela, za čiju pripremu zaista nije potrebno ni puno vremena, a ni kulinarskog iskustva. Ukoliko niste ljubitelj pečenog krompira u ljusci, možete ga pre pečenja oguliti i iseći na kriške.
Potrebno je:
- 5 srednjih krompira
- dimljena slanina
- pavlaka
- začini po želji
Priprema
1. Uključiti rernu na 200 stepeni.
2. Krompir dodbro oprati i iseći na polovine.
3. U tepsiju staviti papir za pečenje ili je malo pouljiti. Složiti krompir jedan pored drugog i staviti da se peče.
4. Posle pola sata, na svaku polovinu krompira staviti po malo slanine koju ste, po želji isekli na sitnje ili krupnije komade, i peći još 15 minuta.
5. Pečen krompir poslužiti topao uz pavlaku i salata po izboru (mladi luk, zelena salata, paradajz...)
Prijatno!
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna