Pečeni krompir sa slaninom je jedno od veoma ukusnih starih jela, za čiju pripremu zaista nije potrebno ni puno vremena, a ni kulinarskog iskustva. Ukoliko niste ljubitelj pečenog krompira u ljusci, možete ga pre pečenja oguliti i iseći na kriške.
Potrebno je:
- 5 srednjih krompira
- dimljena slanina
- pavlaka
- začini po želji
Priprema
1. Uključiti rernu na 200 stepeni.
2. Krompir dodbro oprati i iseći na polovine.
3. U tepsiju staviti papir za pečenje ili je malo pouljiti. Složiti krompir jedan pored drugog i staviti da se peče.
4. Posle pola sata, na svaku polovinu krompira staviti po malo slanine koju ste, po želji isekli na sitnje ili krupnije komade, i peći još 15 minuta.
5. Pečen krompir poslužiti topao uz pavlaku i salata po izboru (mladi luk, zelena salata, paradajz...)
Prijatno!
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.