Ukoliko vam je dosadilo da pripremate ćufte u paradajz sosu, predlažemo novu verziju ovog veoma uskusnog jela.
Potrebno je:
pola kilograma mlevenog mesa
100 g kačkavalja
1 manja glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 čaša paradajz soka
1 šaše pavlake
so i biber
ulje
Priprema
U mleveno meso dodati iseckan luk – crni i beli, so i biber po ukusu.
Dobro umešati i vlažnim rukama praviti loptice. Pržiti u dubljem tiganju sa malo ulja.
Kada porumene, dodati pomešan paradajz sok sa pavlakom i preliti po ćufticama. Blago promešajte.
Kada su ćuftice gotove, pospite ih rendanim kačkavaljem.
Zapecite još 10ak min. Služiti toplo
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna