Ne zaboravite da je u borbi sa virusima i prehladom, jedan od glavnih naših saveznika i kiseli kupus. Nutricionisti često ističu sve njegove blagodeti za naš organizam, te bi ova namirnica trebalo da se često nađe na našem meniju u hladnim danima. Ukoliko niste ljubitelj dimljenih proizvoda od mesa, koje najčešće kombinujemo sa podvarkom, predlažemo neštu drugačiju, ali veoma ukusnu (i zdraviju) varijantu ovog zimskog jela.  

Potrebno je:

- 1 manja glavica kiselog kupusa

- 3 čena belog luka

- 1 glavica crnog luka

- 4  teleće šnicle 

- 1 kašika masti

- so, biber

Priprema

1. Crni i beli luk sito iseckajte i propržite na masti, a zatim dodajte i sitno seckani kupus. Sve zajedno dinstajte, dolivajući po malo vode, oko pola sata.

2. U odvojenom tiganju, propržite teleće šnicle, koje ste prethodno izlupali i posolili.

3. Kupus i meso prebacite u tepsiju ili vatrostalnu činiju, pa pecite oko 45 minuta na 220 stepeni.

4. Poslužite toplo jelo uz vruću kukuruznu proju - savršena kombinacija!

Prijatno!

PROBAJTE I...