Uživaćete u neodoljivom mirisu cimeta.
Potrebno vam je
Za krofne:
- 1 ½ šolja univerzalnog brašna (260 g)
- ½ šolje brašna od celog pšenice (75 g)
- ¾ šolje granuliranog šećera (170 g)
- 2 kašike praška za pecivo
- ½ kašičice svežeg mlevenog muškatnog oraščića
- ½ kašičice mlevenog cimeta
- ¼ kašika mlevenog đumbira
- 1 kašika soli
- 1 ¼ šolje mlaćenice
- 1 jaje
- 2 kašičice čistog ekstrakta vanile
- 5 kašika putera, rastopljen i malo ohlađen
Za premaz:
- ½ šolje šećera
- 1 kašika mlevenog cimeta
Priprema:
Zagrejati rernu na 180°C i posude za krofne poprskati sa malo ulja. U srednjoj posudi umutite brašno, šećer, prašak za pecivo, muškatni oraščić, cimet, đumbir i so. Sklonite sa strane. U posebnoj posudi umutite puter, jaja, vanilu i rastopljeni puter. Pomešajte mokru i suvu smesu i mešajte gumenom špatulom dok se ne sjedini. Napunite poslastičarski špric mlaćenicom i punite krofne do pola. Pecite 8-10 minuta ili dok se krofne ne povuku po dodiru. Prebacite na žice i ostavite da odmore 5 minuta. Umutite zajedno 1/2 šolje šećera i 1 kašiku cimeta i sipajte u plitku činiju. Kad su se krofne dovoljno ohladile da podnesete, ali još tople, uvaljajte ih u cimet šećer da se dobro premažu. Poslužite toplo.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.