Uživaćete u neodoljivom mirisu cimeta.

Potrebno vam je

Za krofne:

- 1 ½ šolja univerzalnog brašna (260 g)

- ½ šolje brašna od celog pšenice (75 g)

- ¾ šolje granuliranog šećera (170 g)

- 2 kašike praška za pecivo

- ½ kašičice svežeg mlevenog muškatnog oraščića

- ½ kašičice mlevenog cimeta

- ¼ kašika mlevenog đumbira

- 1 kašika soli

- 1 ¼ šolje mlaćenice

- 1 jaje

- 2 kašičice čistog ekstrakta vanile

- 5 kašika putera, rastopljen i malo ohlađen

Za premaz:

- ½ šolje šećera

- 1 kašika mlevenog cimeta

Priprema:

Zagrejati rernu na 180°C i posude za krofne poprskati sa malo ulja. U srednjoj posudi umutite brašno, šećer, prašak za pecivo, muškatni oraščić, cimet, đumbir i so. Sklonite sa strane. U posebnoj posudi umutite puter, jaja, vanilu i rastopljeni puter. Pomešajte mokru i suvu smesu i mešajte gumenom špatulom dok se ne sjedini. Napunite poslastičarski špric mlaćenicom i punite krofne do pola. Pecite 8-10 minuta ili dok se krofne ne povuku po dodiru. Prebacite na žice i ostavite da odmore 5 minuta. Umutite zajedno 1/2 šolje šećera i 1 kašiku cimeta i sipajte u plitku činiju. Kad su se krofne dovoljno ohladile da podnesete, ali još tople, uvaljajte ih u cimet šećer da se dobro premažu. Poslužite toplo.

Probajte i...