Ovaj kremasti kolač se ne peče i vrlo je lagan za pripremu.
Sastojci:
- 500 g medenjaka
- 2 supene kasike kakaoa
- 2 banane
- 400g kisele pavlake
- 200 ml slatke pavlake
- 1 kesica kremfiksa
Priprema:
- Medenjake iseći na kolutove. Gornje delove usitnite dobro, kako biste ih kasnije iskoristili za ukrašavanje kolača. Premestite usitnjene delove u posebnu činiju i dodajte 2 kašike kakaoa.
- Banane isecite na kolutove.
- Pavlaku dobro umutite. Postepeno dodajte slatku pavlaku i mutite dok ne dobijete čvrstu smesu. Dodajte i kesicu kremfiksa.
- Sloj dobijenog krema stavite na dno posude. Poređajte medenjake, pa ih premažite jednim slojem krema. Na ovaj sloj poređajte banane. Nakon toga ponovo premažite kremom, pa ređajte medenjake. Radite tako sve dok ne istrošite sastojke.
Poslednji sloj krema pospite usitnjenim medenjacima i kakaom.
- Kolač ostavite 2 sata u frižideru, a nakon toga je spreman za posluženje.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna