Uz osvežavajuće maline i kremasti fil dobićete savršenu porodičnu poslasticu.

Potrebno je:

- 1 pakovanje piškota

- 1 puding od malina

- 1 puding od vanile

- 70 g maslaca

- 2 kašike šećera u prahu

- 6 kašika šećera

- 200-300 g malina

- 250 ml mleka

- 200 ml vode

Priprema:

U mleko dodati 2 kašike šećera, skuvati puding i ohladiti ga. Maslac umutiti sa prah šećerom, pa spojiti sa ohlađenim pudingom i dobro umutiti. U šerpu sipati vodu i dodati maline i 2 kašike šećera. Kad provri procediti da se odstrani seme. Vratiti ponovo na šporet, pa u to zakuvati puding od malina.

U manji okrugli pleh na dno staviti foliju pa poređati pola piškota, odozgo istresti sav puding od malina i rasporediti.

Preko njega puding od vanile i odozgo poređati ostatak piškota. Ostaviti pokriveno folijom da prenoći ili 3-4 sata da se stegne.

Istresti na tanjir pa tortu preliti čokoladom.. Može se ukrasiti šlagom i malinama.

Probajte i...