Uživaćete u osvežavajućoj kremastoj poslastici.
Uz osvežavajuće maline i kremasti fil dobićete savršenu porodičnu poslasticu.
Potrebno je:
- 1 pakovanje piškota
- 1 puding od malina
- 1 puding od vanile
- 70 g maslaca
- 2 kašike šećera u prahu
- 6 kašika šećera
- 200-300 g malina
- 250 ml mleka
- 200 ml vode
Priprema:
U mleko dodati 2 kašike šećera, skuvati puding i ohladiti ga. Maslac umutiti sa prah šećerom, pa spojiti sa ohlađenim pudingom i dobro umutiti. U šerpu sipati vodu i dodati maline i 2 kašike šećera. Kad provri procediti da se odstrani seme. Vratiti ponovo na šporet, pa u to zakuvati puding od malina.
U manji okrugli pleh na dno staviti foliju pa poređati pola piškota, odozgo istresti sav puding od malina i rasporediti.
Preko njega puding od vanile i odozgo poređati ostatak piškota. Ostaviti pokriveno folijom da prenoći ili 3-4 sata da se stegne.
Istresti na tanjir pa tortu preliti čokoladom.. Može se ukrasiti šlagom i malinama.