Iskoristite mak na malo drugačiji način - u slanoj varijanti.
Potrebno vam je:
Kora
- 8 belanaca
- 1 kašičica soli
- 5 kašika brašna
- 2 kašike maka ( nesamlevenog )
- 1/2 kesice praška za pecivo
Fil
- 200g krem sira za mazanje
- malo šunke ili neke druge salame ili viršle
- krastavčići
Priprema:
- U belanca stavite so i umutite ih u čvrstu penu.
- Dodajte ostale sastojke i lagano da ne bi spala, kašikom promešajte.
- Masu izlijte na pek-papir (obavezno), u pleh dimenzija 25×38 cm i pecite na 180 stepeni celzijusa svega nekoliko minuta dok blago ne porumeni. Pazite da je ne prepečete, treba da ostane skoro sasvim bela.
- Pečenu koru odmah, dok je još vruća, prebacite zajedno sa pek-papirom na kuhinjsku krpu, papir zatim sklonite a koru, zajedno sa krpom, tako da se i ona uvija, umotajte i ostavite da se ohladi.
- Ohlađenu koru odmotajte i premažite sirom u koji ste umešali narendanu salamu. Salamu možete i tanko iseći pa poređati po namazanom siru, što je možda dekorativnije. Možete dodati i krastavčiće.
- Sada, lepo, uz manji pritisak, umotajte isfilovanu koru u rolat. Uvijte u foliju i čuvajte u frižideru do služenja.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.