Iskoristite mak na malo drugačiji način - u slanoj varijanti.

Potrebno vam je:

Kora

- 8 belanaca

- 1 kašičica soli

- 5 kašika brašna

- 2 kašike maka ( nesamlevenog )

- 1/2 kesice praška za pecivo

Fil

- 200g krem sira za mazanje

- malo šunke ili neke druge salame ili viršle

- krastavčići

Priprema:

- U belanca stavite so i umutite ih u čvrstu penu.

- Dodajte ostale sastojke i lagano da ne bi spala, kašikom promešajte.

- Masu izlijte na pek-papir (obavezno), u pleh dimenzija 25×38 cm i pecite na 180 stepeni celzijusa svega nekoliko minuta dok blago ne porumeni. Pazite da je ne prepečete, treba da ostane skoro sasvim bela.

- Pečenu koru odmah, dok je još vruća, prebacite zajedno sa pek-papirom na kuhinjsku krpu, papir zatim sklonite a koru, zajedno sa krpom, tako da se i ona uvija, umotajte i ostavite da se ohladi.

- Ohlađenu koru odmotajte i premažite sirom u koji ste umešali narendanu salamu. Salamu možete i tanko iseći pa poređati po namazanom siru, što je možda dekorativnije. Možete dodati i krastavčiće. 

- Sada, lepo, uz manji pritisak, umotajte isfilovanu koru u rolat. Uvijte u foliju i čuvajte u frižideru do služenja.

Probajte i....