Čak i ako niste neki ljubitelj ovog povrća, gratinirani karfiol, brokoli i šargarepa odsada će biti vaše omiljeno jelo! 

Potrebno je:

1 manji karfiol

1 manji brokoli

2 šargarepe

1-2 jajate

200ml neutralne pavlake

50 ml mleka

malo maslaca

80g kačkavalja

so, biber

Priprema

1. Povrće kratko obariti u posoljenoj vodi (4-5 minuta) i složiti u nauljenu vatrostalnu čniju - red karfiola, red brokolija, a šargarepu, isečenu na kolutove, rasporediti odozgo.

2. Umutiti jaja, dodati pavlaku za kuvanje i mleko i sve izmešati, te začiniti po ukusu.

3. Preliti ravnomerno po povrću i posuti narendani kačkavalj.

4. Listiće maslaca rasporediti po površini.

5. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.

NAPOMENA: Ukoliko želite "jači" obrok, na povrće složiti listove praške šunke, pa tek onda pospite sir.

PROBAJTE I...