Svima je poznata musaka od krompira, a ono što mnogi ne znaju jeste da i od starog, gotovo bajatog hleba mogu napraviti jednako fenomenalnu musaku, po mišljenju mnogih domaćica čak i bolju od one standardne.
Potrebno vam je:
- 300 g šunke
- 200 g kisele pavlake
- ulje
- 1/2 praziluka
- 1 paprika
- biber, suvi začin
- 2 jajeta
- 200 g sira
- rezan stari hleb
- 1 paradajz
- 3 čena belog luka
- malo kačkavalja
Priprema:
Кriškama hleba skinuti koricu. Na ulju propržiti seckan praziluk i papriku, pa dodati na kockice iseckanu šunku, beli luk, začin, biber i paradajz.
U to dodati sir i jedno jaje. Na dno pleha staviti pek papir, pa poređati kriške hleba jednu do druge.
Odozgo istresti sav fil, pa preko ponovo staviti kriške hleba.
U činiju razbiti preostalo jaje dodati pavlaku i malo mleka pa time preliti musaku i odozgo narendati malo kačkavalja.
Peći na 200 stepeni oko 40 – 45 minuta.
Probajte i...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.