Svima je poznata musaka od krompira, a ono što mnogi ne znaju jeste da i od starog, gotovo bajatog hleba mogu napraviti jednako fenomenalnu musaku, po mišljenju mnogih domaćica čak i bolju od one standardne.

Potrebno vam je:

- 300 g šunke

- 200 g kisele pavlake

- ulje

- 1/2 praziluka

- 1 paprika

- biber, suvi začin

- 2 jajeta

- 200 g sira

- rezan stari hleb

- 1 paradajz

- 3 čena belog luka

- malo kačkavalja

Priprema:

Кriškama hleba skinuti koricu. Na ulju propržiti seckan praziluk i papriku, pa dodati na kockice iseckanu šunku, beli luk, začin, biber i paradajz.

U to dodati sir i jedno jaje. Na dno pleha staviti pek papir, pa poređati kriške hleba jednu do druge.

Odozgo istresti sav fil, pa preko ponovo staviti kriške hleba.

U činiju razbiti preostalo jaje dodati pavlaku i malo mleka pa time preliti musaku i odozgo narendati malo kačkavalja.

Peći na 200 stepeni oko 40 – 45 minuta.

Probajte i...