POTREBNO VAM JE
ZA TESTO
- voda - 1 šolja
- ulje - 1 šolja
- so - prstohvat
- prašak za pecivo - 1 kašičica
- brašno - 3 šolje
ZA NADEV
- orasi
- ratluk
- cimet
ZA VALJANJE
- šećer u prahu - 200 g
PRIPREMA
Sipajte ulje i vodu u šerpu. Neka proključaju, pa sklonite sa vatre.
Dodajte prašak za pecivo i so, promešajte i dodajte brašno. Brzo mešajte, dok testo ne prestane da se lepi za šerpu.
Kad se ohladi, napravite male loptice, tako da u svaku stavite orah i komadić ratluka, koje ste prethodno uvaljali u cimet.
Tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte kolače.
Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni ili dok ne dobiju zlatkastu boju. Čim ih izvadite iz rerne, uvaljajte ih u šećer u prahu.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna