Potrebno je:
1 pakovanje rozen kora
500 ml mleka
300g šećera
150g maslaca
100g bele čokolade
300g mlevenog keksa
250g mlevenih oraha
Glazura:
100g čokolade
3 kašike ulja
Priprema
Na vatru staviti mleko i šećer i sačekati da provri. Zatim dodati iseckani maslac i izlomljenu čokoladu. Mešati dok se ne otope.
Skloniti sa vatre i dodati mleveni keks i orahe, sve sjediniti i ostaviti da se prohladi.
Po četiri kašike mlakog fila stavljati na korice i mazati.
Tortu pritisnuti i ostaviti da odstoji sat vremena.
Nakon tog vremena otopiti čokoladu sa uljem na pari ili u mikrotalasnoj otapajući je po 15 sekundi dok se potpuno ne otopi. Preliti preko kolača, poravnati i ostaviti da se stegne.
Držati u frižideru dok se sve ne poveže lepo i sjedine ukusi, a posle se može držati i na sobnoj temperaturi. Iseći u štanglice.
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.