Potrebno je:

1 pakovanje rozen kora

500 ml mleka

300g šećera

150g maslaca

100g bele čokolade

300g mlevenog keksa

250g mlevenih oraha

Glazura:

100g čokolade

3 kašike ulja

Priprema

Na vatru staviti mleko i šećer i sačekati da provri. Zatim dodati iseckani maslac i izlomljenu čokoladu. Mešati dok se ne otope.

Skloniti sa vatre i dodati mleveni keks i orahe, sve sjediniti i ostaviti da se prohladi.

Po četiri kašike mlakog fila stavljati na korice i mazati.

Tortu pritisnuti i ostaviti da odstoji sat vremena.

Nakon tog vremena otopiti čokoladu sa uljem na pari ili u mikrotalasnoj otapajući je po 15 sekundi dok se potpuno ne otopi. Preliti preko kolača, poravnati i ostaviti da se stegne.

Držati u frižideru dok se sve ne poveže lepo i sjedine ukusi, a posle se može držati i na sobnoj temperaturi. Iseći u štanglice.

PROBAJTE I...