Potrebno je:
1,5 kg kajsija
350 g maslaca
750 g brašna
3oo g šećera
3 vanilin šećera
malo soli
1 teglica marmelade od kajsija
Priprema
1. Kajsije očistiti od košpica pa izrezati na kockice.
2. Istopiti maslac.
3. U činiji pomešati brašno, šećer, vanilin šećer i so pa sve zamesiti sa istopljenim maslacem. Zamesiti testo koje bi trebalo da bude mrvičasto, nikako čvrsto.
4. Polovinu testa prstima utisnuti u namašćen pleh (veličine rerne) i lepo prstima poravnati. Ostatak testa ostaviti u frižider.
5. Preko testa namazati domaću marmeladu od kajsija pa po tome rasporediti izrezane kajsije, a preko svega posuti ostatak mrvičastog testa.
6. Kolač peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 -35 minuta.
7. Ohladiti u plehu, pa iseći na kocke i uživati.
NAPOMENA
Kolač možete peći i u keramičkim kalupima za sufle.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna