Potrebno je:

– 1 kg pilećeg mesa po izboru

– 500 – 600 g krompira

– 400 g šampinjona

– 2 veće šargarepe

– 2 veće glavice crnog luka

– 100 ml ulja

– 200 – 250 ml vode

– 1 kašika suvog začina

– peršunov list ( i začini koje volite )

– 1 kašičica soli

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Dok se rerna zagreva pripremimo posudu u kojoj ćete sve peći.

Najbolje je ako imate glinenu posudu sa poklopcem, u njoj se svi ukusi pomešaju i jelo je mnogo ukusnije. Može da vam posluži i vatrostalna činija sa poklopcem, ali ako nemate ni to stavite aluminijumsku foliju umesto poklopca, dobro je zatvorite da nigde ne propušta.

Iseckati crni luk na kriške, dodati mu suvi začin i ulje, promešati pa staviti na dno posude. Preko poslagati meso, očišćen i iseckan krompir i šargarepu i odozgo "pobacati" šampinjone, cele. Baš koji je jako krupan presecite.

Vodi dodati so, biber, peršun, šta već stavljate i sve preliti. Kad je pečeno služite toplo i uz neku sezonsku salatu.

Probajte i: