Potrebno vam je:

230g putera

265g braon šećera 

1/2 kašičice soli

1 kašičica ekstrakta vanile

2 jajeta

280g brašna

1/2 kašičice sode bikarbone

1 kašičica praška za pecivo

150g iseckane bele čokolade

Priprema:

1. Uključite rernu na 175°C i obložite kockasti pleh (20x20cm) pek papirom. Otopite puter u šerpici, i kad se otopi, u njega sipajte braon šećer i so. Pomešajte, pa dodajte ekstrakt vanile. Opet pomešajte i celu smesu sklonite sa vatre i prebacite u činiju za mešanje.

2. U smesu dodajte 2 jajeta pa dobro umutite sve zajedno. Može da se muti i žičanom mutilicom, nema potrebe za mikserom. Ubacite sodu bikarbonu, prašak za pecivo i 100g od brašna u smesu. Bitno je da brašno dodajete u delovima, da se ne naprave grudvice. Dobro umutite pa dodajte sledećih 100g brašna, onda opet umutite i dodajte poslednjih 80g brašna.

3. Smesa treba da bude tek toliko tečna da spada sa mutilice ali relativno gusta i glatka. U nju, špatulom umutite kockice bele čokolade. 

4. Celu smesu ubacite u činiju za pečenje obloženu pek papirom i pecite 35-40 minuta. Ako se peče 35 minuta, unutra će biti mekano kad se ohladi. (Ne zaboravite da će unutrašnjost biti skoro pa tečna dok je kolač topao!) Ako želite, prelijte ga istopljenom belom čokoladom.