Potrebno vam je:

- 275 g brašna

- 2 kašičice praška za pecivo

- 1/2 kašičice sode bikarbone

- 4 supene kašike kakoa

- 1 jaje

- 130 g smeđeg šećera

- 80 dkg omekšalog maslaca

- 3 dl tečnog jogurta

Fil za srce mafina

- 100 g mladog sira ili abc krem sira

- 100 g kokosa

- 2 supene kašike šećera u prahu

- 1 vanilin šećer

Za vrh mafina

- 100 g čokolade za kuvanje

- 2 kašike mleka

- 80 g maslaca

- kokos

- čokoladne mrvice

Priprema:

1. Brašno prosejte sa praškom za pecivo.

Sodu bikarbonu i kakao zajedno promešajte, i dodajte u brašno, te sve lagno sjedinite.

U drugoj posudi umutite jaja, smeđi šećer, maslac, tečni jogurt. U to lagano dodajte brašno-smesu. Dobro sjedninite.

2. Fil za srce mafina

Sir, šećer u prahu, vanilin šećer i 100 g kokosovog brašna mutiti 5 minuta, pa od ove smese napravit 24 loptice.

3. U kalupe od mafina stavite papirne korpice, napunite ih polovinom tamnog krema. U sredinu svakog mafina utisnite "kokosovo srce" - belu kuglicu.

Zatim, ostatkom tamnog krema pokrijte mafine. Prethodno zagrejte pećnicu na 180 stepeni celzijusa, i pecite mafine 25 minuta. Izvadite ih iz kalupa i ostavite da se ohlade. 

4. Sada napravite glazuru od čokolade, maslaca i mleka. U drugoj posudi izmešajte kokos sa čokoladnim mrvicama. Vrhove ohlađenih mafina uronite u glazuru, pa onda u mešavinu od kokosa i čokoladnih mrvica. 

5. Posluživanje

Mafine ostavite u papirnim korpicama, jer se tako ne suše i ostaju vlažni i sočni.

Probajte i...