Potrebno je:
- 1500 g ili dve table lisnatog testa otopljenog u frižideru
- 1/3 šolje šećera
- 1/4 šolje džema od malina
Priprema
Pospite radnu površinu sa tri kašike šećera. Na šećer postavite table testa jednu pored druge, a ostatak šećera pospite odozgo. Nežno pritisnite testo da se šećer ulepi.
Podelite džem na obe table, namažite podjednako do samih krajeva. Savijajte suprotne ivice testa dok se ne sretnu na sredini. Zaledite rolnice nekih 30 minuta.
Zagrejte rernu na 200 stepeni celzijusa. Na pleh postavite papir za pečenje.
Isecite testo na parčiće, i onda rolnice poređajte na pleh. Isto ponovite i sa drugom rolnom.
Pecite nekih 15-20 minuta dok ne porumene. Neka se potpuno ohlade pre konzumiranja.
Probajte i...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna