Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gotova za tili čas: Najlepša krempita sa hrskavim korama od lisnatog testa (RECEPT)

Kremasti fil i hrskava korica - savršen spoj za savršenu krempitu!

 Izvor: Foto: Shutterstock

Potrebno je:

500 g lisnatog testa ili gotove kore za krempitu

6 jaja

2 vanil šećera

20 kašika šećera

8 kašika brašna

4 kašike gustina

1 l mleka

2 kutije slatke pavlake

Priprema

1. Odmrznuti lisnato testo i svaku koru ispeći u rerni.

2. Umutiti 6 žumanaca sa 10 kašika šećera i 2 vanilin šećera, pa u smesu dodati 8 kašika brašna, 4 kašike gustina i 2,5 dcl mleka. Sve mikserom izmutiti.

3. Ostatak mleka od 7,5 dcl staviti na ringlu da provri, zatim smanjiti temperaturu i u mleko sipati žutu smesu od žumanaca. Kuvati uz stalno mešanje dok fil ne postane gust.

4. Ostaviti krem da se malo prohladi pa u njega dodati umućen šam (od šest belanaca i 10 kašika šećera) i sve lagano izmešati varjačom. Ostaviti fil da se ohladi.

5. Za to vreme dobro umutiti slatku pavlaku (bez dodavanja šećera). 

6. Jednu koru od lisnatog testa staviti na tacnu. Preko kore sipati fil a zatim umućenu slatku pavlake.

7. Preko pavlake pospite prethodno izmrvljenu drugu koru lisnatog testa i sve pospite prah šećerom.

PROBAJTE I...

Povezane vesti

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica