Potrebno je:
500 g lisnatog testa ili gotove kore za krempitu
6 jaja
2 vanil šećera
20 kašika šećera
8 kašika brašna
4 kašike gustina
1 l mleka
2 kutije slatke pavlake
Priprema
1. Odmrznuti lisnato testo i svaku koru ispeći u rerni.
2. Umutiti 6 žumanaca sa 10 kašika šećera i 2 vanilin šećera, pa u smesu dodati 8 kašika brašna, 4 kašike gustina i 2,5 dcl mleka. Sve mikserom izmutiti.
3. Ostatak mleka od 7,5 dcl staviti na ringlu da provri, zatim smanjiti temperaturu i u mleko sipati žutu smesu od žumanaca. Kuvati uz stalno mešanje dok fil ne postane gust.
4. Ostaviti krem da se malo prohladi pa u njega dodati umućen šam (od šest belanaca i 10 kašika šećera) i sve lagano izmešati varjačom. Ostaviti fil da se ohladi.
5. Za to vreme dobro umutiti slatku pavlaku (bez dodavanja šećera).
6. Jednu koru od lisnatog testa staviti na tacnu. Preko kore sipati fil a zatim umućenu slatku pavlake.
7. Preko pavlake pospite prethodno izmrvljenu drugu koru lisnatog testa i sve pospite prah šećerom.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna