Potrebno je
(za domaći majonez):
- 1 žumance,
- 1,5 šolja ulja,
- 1 kašika sirćeta pomešana sa 150 ml tople vode,
- so i biber.
Pomešajte žumance sa kašikom ulja i sirće sa vodom. Mešajte neprestano, dodajući po kašiku ulja i malo sirćeta dok ne potrošite sve sastojke.
(za salatu):
- Kilogram oljuštenog krompira.
- Osam krupno sečenih kuvanih jaja.
- Šest sitno iseckanih kiselih krastavaca.
- Jedna glavica sitno iseckanog crnog luka.
- Jedna kašičica muskatnog oraščića.
- Malo karija u prahu.
Priprema
Krompir kuvati oko 20 minuta i ostaviti da se ohladi. Dodati kisele krastavčiće, luk, muskatni oraščić i kari, a zatim i majonez. Dobro promešati i ostaviti da odstoji u frižideru bar jedan sat.
PROBAJTE I...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu