Potrebno je

(za domaći majonez):

- 1 žumance,

- 1,5 šolja ulja,

- 1 kašika sirćeta pomešana sa 150 ml tople vode,

- so i biber.

Pomešajte žumance sa kašikom ulja i sirće sa vodom. Mešajte neprestano, dodajući po kašiku ulja i malo sirćeta dok ne potrošite sve sastojke.

(za salatu):

- Kilogram oljuštenog krompira.

- Osam krupno sečenih kuvanih jaja.

- Šest sitno iseckanih kiselih krastavaca.

- Jedna glavica sitno iseckanog crnog luka.

- Jedna kašičica muskatnog oraščića.

- Malo karija u prahu.

Priprema

Krompir kuvati oko 20 minuta i ostaviti da se ohladi. Dodati kisele krastavčiće, luk, muskatni oraščić i kari, a zatim i majonez. Dobro promešati i ostaviti da odstoji u frižideru bar jedan sat.

PROBAJTE I...