Potrebno je:
Za koh
jaja - 4 komada
šećer - 1 šolja
brašno - 1 šolja
prašak za pecivo - 1 kesica
vanilin šećer - 2 kesice
Za krem
kisela pavlaka - 400 g (može i slatka pavlaka - po vašem izboru)
šećer u prahu - 100 g
puding od vanile - 1 pakovanje
mleko - 400 ml
želatin - 1 komad
Za preliv
mleko - 150 ml
šećer - 4 kašike
Priprema
4 jaja umutite sa 1 šoljom šećera dok ne dobijete vazdušast krem. Dodajte 1 šolju brašna, 1 prašak za pecivo i 2 vanile. Dobićete malo gušću smesu od testa za biskvit.
Sipajte u pleh sa prstenom koji se sklanja (18 cm) i pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva. Dobićete koru sličnu puslicama - hrskavu i slatku.
Ugrejte 150 ml mleka i 4 kašike šećera i kada se šećer rastopi, kašikom obilno prelijte koru. U istu šerpu sipajte još 400 ml svežeg mleka i preostali šećer i pripremite puding od vanile.
Umutite 400 g kisele pavlake sa šećerom po ukusu (pavlaka treba da bude na sobnoj temperaturi) i dodajte krem. na kraju dodajte želatin rastopljen na pari, kako bi se osigurali od curenja kada uklonite prsten.
Odozgo pospite obilno kokosovim brašnom i po želji možete staviti bombone Rafaelo kao ukras. Ostavite u frižider da se stegne na 2 sata. Prijatno!
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna