Potrebno je:

-1 šolja (200ml) kuvanog kukuruza šećerca

-1 veća ili dve manje šargarepe

-2 tvrdo kuvana jaja

-po želji biber, bosiljak, semenke prethodno pečene

za dressing

-kašika senfa 

-1 kašika kisele pavlake (poželjno 20mm)

-4 kašike jogurta (običan, ne lajt, a može i samo 3 kašike pavlake)

Priprema

Pomešajte prvo senf, kiselu pavlaku i jogurt, dodajte žumanca, pa dobro sjedinite da se što više razbiju grudvice.

Dodajete dobro oceđen šećerac, šargarepu možete kuvati (u tom slučaju se secka na kockice) ili svežu (onda je rendate), seckano belance i ostale začine i semenke ako volite.

SAVET PLUS: u salatu možete dodati i kuvanu piletinu ili ribu, možete kombinovati i neku integralnu testeninu (hladnu i dobro oceđenu), ali u tom slučaju dodajete još malo jogurta ili pavlake kako ne bi bila previše suva. 

PROBAJTE I...