Potrebno vam je:

400 g pačijeg mesa ( i iznutrice)

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

1 paprika

4 krompira

2 šake rezanaca za supu

1 paradajz

so

1 jaje

3 kašike kiselog mleka

peršun

biber

Priprema

Isecite pačetinu, zajedo sa iznutricama, stavite u odgovarajuću šerpu, nalijte vodom. Dodajte so, stavite na ringlu i ostavite da provri. 

Kada meso smekša, dodajte sitno iseckane, luk, šargarepu i papriku. Pačetini je potrebno malo više kuvanja. Nemojte dodavati ulje ili mast, zato što je pačije meso dovoljno masno i pustiće svoju mast.

Oljuštiti krompir, iseći ga na kockice i dodati u bujon. Zatim dodati i rezance. Kada krompiri i rezanci smekšaju dodati ispasiran paradajz. Kada se i on skuva, šerpu skloniti sa ringle i ostaviti sa strane.

U posebnoj činiji pomešajte kiselo mleko i žumance za zapršku. Kutlačom zahvatite malo supe iz šerpe i neprestano mešajuci dodajite u zapršku. Kada se smesa izjednači i zaprška bude gotova, lagano je sipajte u supu. 

Po želji začinite biberom i svežim iseckanim peršunom.

Probajte i: