Potrebno vam je:
400 g pačijeg mesa ( i iznutrice)
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 paprika
4 krompira
2 šake rezanaca za supu
1 paradajz
so
1 jaje
3 kašike kiselog mleka
peršun
biber
Priprema
Isecite pačetinu, zajedo sa iznutricama, stavite u odgovarajuću šerpu, nalijte vodom. Dodajte so, stavite na ringlu i ostavite da provri.
Kada meso smekša, dodajte sitno iseckane, luk, šargarepu i papriku. Pačetini je potrebno malo više kuvanja. Nemojte dodavati ulje ili mast, zato što je pačije meso dovoljno masno i pustiće svoju mast.
Oljuštiti krompir, iseći ga na kockice i dodati u bujon. Zatim dodati i rezance. Kada krompiri i rezanci smekšaju dodati ispasiran paradajz. Kada se i on skuva, šerpu skloniti sa ringle i ostaviti sa strane.
U posebnoj činiji pomešajte kiselo mleko i žumance za zapršku. Kutlačom zahvatite malo supe iz šerpe i neprestano mešajuci dodajite u zapršku. Kada se smesa izjednači i zaprška bude gotova, lagano je sipajte u supu.
Po želji začinite biberom i svežim iseckanim peršunom.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna