Pačije meso je izvor veoma važnih nutrijenata kao što su vitamini A, D, E, K, B12, folna kiselina, selen i gvožđe. Zašto ga onda ne biste ponudili vašoj porodici u ukusnoj supi?
Potrebno vam je:
400 g pačijeg mesa ( i iznutrice)
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 paprika
4 krompira
2 šake rezanaca za supu
1 paradajz
so
1 jaje
3 kašike kiselog mleka
peršun
biber
Priprema
Isecite pačetinu, zajedo sa iznutricama, stavite u odgovarajuću šerpu, nalijte vodom. Dodajte so, stavite na ringlu i ostavite da provri.
Kada meso smekša, dodajte sitno iseckane, luk, šargarepu i papriku. Pačetini je potrebno malo više kuvanja. Nemojte dodavati ulje ili mast, zato što je pačije meso dovoljno masno i pustiće svoju mast.
Oljuštiti krompir, iseći ga na kockice i dodati u bujon. Zatim dodati i rezance. Kada krompiri i rezanci smekšaju dodati ispasiran paradajz. Kada se i on skuva, šerpu skloniti sa ringle i ostaviti sa strane.
U posebnoj činiji pomešajte kiselo mleko i žumance za zapršku. Kutlačom zahvatite malo supe iz šerpe i neprestano mešajuci dodajite u zapršku. Kada se smesa izjednači i zaprška bude gotova, lagano je sipajte u supu.
Po želji začinite biberom i svežim iseckanim peršunom.
Probajte i: