Trk u kuhinju da što pre saznate zašto je stari hleb u ovoj varijanti apsolutno neodoljiv!
Sastojci
500 g starog hleba
2,5 dl mleka
3-4 jajeta
1 kesica prašaka za pecivo
100 g šunke
100 gaude
prezle po potrebi
Priprema
Isecite hleb na komade, prelijte mlakim mlekom i ostavite da odstoji desetak minuta. Iscedite i izmrvite hleb rukama, pa mu dodajte jaja i dobro promešajte.
Zatim dodajte šunku seckanu na kocke, izrendanu gaudu, origano, so, biber, prašak za pecivo i prezle. Smesa treba da bude čvrsta toliko da se lako oblikuje. Ako je previše retka, kroketi će se raspadati prilikom prženja.
Nauljenim rukama oblikujte loptice. Svaku umočite u jaja, pa uvaljajte u prezle i pržite u vrelom ulju.
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.