Trk u kuhinju da što pre saznate zašto je stari hleb u ovoj varijanti apsolutno neodoljiv!
Sastojci
500 g starog hleba
2,5 dl mleka
3-4 jajeta
1 kesica prašaka za pecivo
100 g šunke
100 gaude
prezle po potrebi
Priprema
Isecite hleb na komade, prelijte mlakim mlekom i ostavite da odstoji desetak minuta. Iscedite i izmrvite hleb rukama, pa mu dodajte jaja i dobro promešajte.
Zatim dodajte šunku seckanu na kocke, izrendanu gaudu, origano, so, biber, prašak za pecivo i prezle. Smesa treba da bude čvrsta toliko da se lako oblikuje. Ako je previše retka, kroketi će se raspadati prilikom prženja.
Nauljenim rukama oblikujte loptice. Svaku umočite u jaja, pa uvaljajte u prezle i pržite u vrelom ulju.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna