Sastojci:

Za koru:

2 jaja,

2 kašike brašna,

1 kašika kakaa,

pola praška za pecivo,

2 kašike ulja,

2 kašike mleka + malo za prelivanje

Za fil:

1 l mleka,

4 kašike gustina,

6 kašika šećera,

2 vanilina šećera,

malo ekstrakta vanile,

2 kašike kakaa,

lešnici za ukras;

Kalup prečnika 24 cm

Priprema

Odvojite žumanca i belanca, u posudu sa žumancima dodajte šećer pa umutite. Zatim dodajte ulje, brašno, kakao, mleko, i prašak za pecivo i sve pomešajte. Belanca umutite u čvrst šne i sve sjedinite.

Masu prespite u podmazan kalup pa stavite da se peče 15-ak minuta na 200 stepeni.

Dok se kora peče pripremite fil. Podelite mleko na dva jednaka dela u dve posude. U obe posude stavite po 3 kašike šećera i po 2 pune kašike gustina Zatim u prvu dodajte i vanilin šećer i ekstrakt vanile, a u drugu kakao.

Kada izvadite koru iz rerne nakvasite je mlekom, pa stavite filove da se kuvaju i mešajte ih. Skinite ih sa vatre kada se zgusnu.

Na koru naizmenično sipajte beli i braon fil dok je potrošite smesnu.

Ostavite tortu da se ohladi oko sat i po i poslužite je!